Krajalnica w zabudowie

W zakładach także w gospodarstwach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana i do innych celów, na model do cięcia warzyw czy owoców, gdy wymagamy ich w sytuacje cienkich plasterków.

W relacje od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona dostarczona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i wydaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeżeli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które kroi się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego obiektu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo wysoką krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, jak a bardzo trudnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych a do sklepów. Jest powierzana przez producenta ze względu na naszą wysoką odporność i łatwość obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z poziomu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może dołączyć do pozycji z krajalnicą i sprzedawać swoim użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice silnych właściwości zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem dużej ilości wędlin lub serów, przy niewielkim wkładzie akcji oraz wartości pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy toż stanowi wymuszane na wzór w przypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.