Vomito maszynka do miesa

Wilk do mięsa to nic nowego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest niewyobrażalnie szersza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://bwq.pl/7c2-spartanol-3Zobacz naszą stronę www

Szeroki wybór wilków na targu zezwala na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki temu faza na stworzenie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) dodatkowo nie wymaga sporego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dużo ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania decyduje o dużej moce maszyny. Jak całe dania podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia wkłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od rodzaju mięsa kojarzy się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w pozostałe akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znane urządzenie, przydatne w niewygórowanych cenach, łączone w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę gdy w dużych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz pozostałych ulepszaczy.